Žijeme jen jednou a pořád máme co objevovat. Výrobci potravin a nápojů dobře ví, že mnoho lidí velice dobře slyší na pojem “novinka” nebo “limitovaná edice”. Čas od času uvedou na trhu právě novou příchuť oblíbeného výrobku, který se na základě propagace známých osobností vyprodá rychlostí blesku. Stejné je to s limitovanou edicí, kterou výrobci používají daleko častěji. Jde svým způsobem o psychologický tah, protože limitovaná edice je z podstaty svého názvu na trhu k dostání jen omezenou dobu – většinou do vyprodání. A tak jsou mnozí lidé schopní se pro daný výrobek tlačit v obchodech.
Jiné to není ani na trhu s kávou. Káva patří mezi dlouhodobě nejoblíbenější nápoje. Není to sice voda na uhašení žízně, ale i tak si ji dopřává spousta lidí každý den. Důvody pro pití kávy jsou různé. Pro někoho je to náhrada energetického nápoje, které jsou poměrně nezdravé, pro někoho je to nápoj, který má dotyčný člověk spojený s odpočinkem a relaxem. Svůj volný čas můžete využít k tomu, že si připravíte svou oblíbenou kávu a užijete si alespoň hodinu klidu, třeba s oblíbeným seriálem nebo s knížkou. Každý má právo na svůj klid, nenechte si ho vzít.
Káva získává svou chuť pražením. Díky přidávání různých aromat můžete ochutnat třeba kávu s chutí lískových oříšků nebo vaječného likéru. Zejména před Vánoci se na trh dostávají limitované edice káv, které přes rok nekoupíte. V zimních měsících se kávy vypije ještě víc než v létě, a předvánoční doba je ideální čas na vypuštění podobných edic. Navíc je to skvělý dárek pod stromeček.Jestli rádi ochutnáváte nové druhy kávy, sáhněte po něčem opravdu exkluzivním. Cibetková káva je snad nejdražší káva na světě, která se vyrábí specifickým způsobem a má nezaměnitelnou chuť. Nezralá zrna kávy pojídají cibetky, které nestrávená zrnka obohacená o svoje trávicí enzymy vyloučí. Zrnka se pak vybírají, omývají a teprve potom se praží.